Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening spreekt u van tevoren af hoeveel geld u wilt lenen en hoe lang u er over wilt doen om het geleende bedrag weer af te lossen. Bij een persoonlijke lening betaalt u maandelijks, tijdens de looptijd van de lening, een vast bedrag aan rente en aflossing. Aan het einde van de looptijd is de lening geheel afgelost.

Bij een persoonlijke lening wordt in overleg met u het te lenen bedrag vastgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met het bedrag dat u, mede op basis van wet- en regelgeving, maximaal kunt lenen. Dit bedrag wordt door de bank op basis van uw inkomsten en vaste lasten berekend. U krijgt het te lenen bedrag in één keer tot uw beschikking.

Een persoonlijke lening is onder andere geschikt voor de aanschaf van een auto, boot of caravan.

De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. Het rentepercentage blijft tijdens de looptijd van de persoonlijke lening dus gelijk. U betaalt iedere maand een vast bedrag. Voor extra aflossingen tijdens de looptijd berekenen banken vaak een boete. Afgeloste bedragen kunnen niet opnieuw worden opgenomen. Dit maakt een persoonlijke lening minder flexibel dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet.

U ontvangt van de bank elke maand een overzicht. Hierop staan onder andere het rentepercentage, het uitstaande saldo en het maandelijkse termijnbedrag vermeld.