Hypotheken

Hypotheken

Het afsluiten van een hypotheek is een serieuze bezigheid. Het gaat om veel geld en om een verplichting die langdurig is, vaak wel tot 30 jaar. Er is zo’n breed scala aan hypotheekvormen en mogelijkheden, dat consumenten vaak tussen de bomen het bos niet meer zien.

De “loan to value” (LTV) is per 1 januari 2018 naar 100% verlaagd. Dit betekent dat vanaf heden uitsluitend de koopsom van uw woning kan worden gefinancierd.

Een uitzondering hierop is wanneer u energiebesparende maatregelen in uw woning gaat treffen. In een dergelijke situatie kan veelal extra worden geleend.  Attentie: niet elke geldverstrekker financiert deze extra 6 procent.

Gaat u verbouwen, en neemt de waarde van uw woning hierdoor toe, dan kunt u maximaal een hypotheek aanvragen voor het bedrag dat uw woning na deze verbouwing waard is. Dit betekent dat u, in geval van een verbouwing van uw woning direct na de aankoop, in veruit de meeste gevallen een (aanzienlijk) bedrag aan eigen middelen dient in te brengen.

De overheid heeft vanaf 1 januari 2013 drastische maatregelen ingevoerd. Vanaf deze datum kan de bezitter van een eigen woning nog uitsluitend in aanmerking voor hypotheekrente-aftrek komen, wanneer de hypotheek in uiterlijk 30 jaar volgens een annuïtair- of lineair- aflossingsschema wordt ingelost. Voor doorstromers gelden, onder strikte voorwaarden, vrijstellingen.

Wij zien het als onze taak om u goed en gedegen voor te lichten omtrent alle ins en outs op het gebied van hypotheken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken over welke hypotheekvorm het beste bij uw situatie past.

hypotheken

Ons motto is: duidelijk, degelijk, transparant. U kunt er zeker van zijn dat wij u helder en duidelijk voorlichten, en dat wij alle voor- en nadelen van de verschillende hypotheekvormen aan u uitleggen.

Er valt over hypotheken en fiscaliteiten veel te vertellen. Maak daarom een vrijblijvende afspraak met ons. Wij zijn u graag van dienst.