Autoverzekeringen

Autoverzekeringen

In Nederland is iedere eigenaar van een auto wettelijk verplicht tot het hebben van een autoverzekering. Deze verzekering dient ten minste de schade, welke in het verkeer aan anderen wordt toegebracht, te dekken. Dit geldt zowel voor materiële schade aan andere verkeersdeelnemers, maar dit geldt ook voor fysieke schade aan personen. Indien sprake is van een ongeval, dan kunnen schadebedragen enorm oplopen. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan het toebrengen van lichamelijk letsel aan andere verkeersdeelnemers. Het wettelijk verplicht stellen van ten minste een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) voorkomt dat veroorzaakte schade niet door de veroorzaker van de schade betaald kan worden.

Echter, naast de schade die u aan andere verkeersdeelnemers kunt toebrengen, kunt u ook de schade aan uw eigen auto verzekeren. Een dergelijke verzekering is overigens niet verplicht. Wanneer u niet het risico wilt lopen dat u de reparatie aan uw auto niet kunt betalen indien u zelf een ongeval heeft veroorzaakt, dan kunt u kiezen voor een autoverzekering met een ruimere dekking. Ook wanneer u de auto heeft gefinancierd, dan is het meestal verstandig voor een uitgebreidere verzekeringsdekking te kiezen. Dit kan op basis van een volledige cascoverzekering. De goedkopere variant met een beperktere dekking, de beperkt cascoverzekering, behoort ook tot de mogelijkheden. Wat er precies wel en niet gedekt is, hangt af van de gekozen verzekeringsvorm en van de gekozen maatschappij. Wij informeren u hier uiteraard graag over.

Het aanbod van autoverzekeringen, elk met sterk uiteenlopende premies en voorwaarden, is erg groot. Het kan interessant lijken om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Indien in geval van schade echter blijkt dat (een deel van) de schade niet door de verzekeraar zal worden vergoed, dan kunt u hierdoor in financiële problemen komen. Wij adviseren u dan ook, naast het vergelijken van premies, ook goed naar de voorwaarden te kijken. Wij helpen u hierbij graag.

Hieronder kunt u de premie voor uw autoverzekering berekenen en kunt u, indien u dat wenst, de verzekering direct afsluiten: