Bromfiets verzekeringen

Bromfiets verzekeringen

Wanneer u met een bromfiets of scooter deelneemt aan het verkeer, dan bent u verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten (WA-verzekering). Deze verzekering dekt de schade die u als berijder van de bromfiets toebrengt aan anderen.

Indien u ook de risico’s van diefstal of schade aan de eigen bromfiets of scooter wenst te verzekeren, dan kunt u een aanvullende diefstal- en/of cascoverzekering afsluiten. Omdat het risico van diefstal hoog is, leidt dit tot hoge premies en is vaak sprake van een eigen risico.

Daarom is een dergelijke verzekering vooral aan te raden wanneer u een nieuwe bromfiets heeft die is voorzien van Datatag. Datatag houdt in dat er een computerchip vrijwel onzichtbaar op of in de bromfiets of scooter is geplaatst welke niet kan worden verwijderd. Daardoor is de bromfiets of scooter, in geval van diefstal, gemakkelijk te traceren. Wanneer u een Datatag heeft laten aanbrengen dan betaalt u een aanzienlijk lagere premie voor het risico van diefstal.

Sinds 1 januari 2007 hebben alle brommers en scooters een eigen kentekenplaat. Deze kentekenplaat vervangt het oude verzekeringsplaatje. Zonder een kentekenbewijs mag u niet meer met uw bromfiets of scooter aan het verkeer deelnemen. Meer informatie over de kentekenregistratie treft u aan op www.rdw.nl.

Hieronder kunt u de premie voor uw bromfietsverzekering berekenen en kunt u, indien u dat wenst, de verzekering direct afsluiten: