Woonverzekeringen

Woonverzekeringen

Inboedel
U heeft ongetwijfeld veel geld geïnvesteerd in de inrichting van het interieur van uw woning. Uw inboedel vraagt dan ook om een inboedelverzekering welke dekking biedt tegen veel meer risico’s dan alleen het risico van brand.

Voorbeeld:
Bij thuiskomst na een vakantie ziet u dat er bij u thuis een raam is ingeslagen. Er is ingebroken. De inbreker is er met allerlei waardevolle spullen vandoor. Door aanhoudende regen tijdens uw vakantie is uw woning blank komen te staan. De vloerbedekking en een deel van het meubilair zijn onherstelbaar beschadigd. In zulke gevallen biedt een inboedelverzekering, met een uitgebreide dekking, uitkomst.

Woonhuis
Uw woning is de plek waar u zich echt thuis voelt en waar u helemaal uzelf kunt zijn. Het is dan ook volstrekt logisch dat u daar zuinig op bent. Reden temeer om financieel nadeel door schade aan uw woning, door onder andere brand of storm, goed te verzekeren.

Voorbeeld:
Er woedt een brand bij de buren. Aan uw eigen woning ontstaat rook- en roetschade, en ook de verf van de kozijnen van uw woning is zwaar beschadigd. Door een opkomende storm neemt de wind in kracht toe. U ziet stukken dakbedekking langs waaien en u herkent ze van de schuur. Na het blussen merkt u pas dat het dak lekt zodra er grote bruine kringen in de plafonds verschijnen. Boven komt het behang van de muren en de dakisolatie is niet meer te redden. In zulke gevallen biedt een opstalverzekering, met een uitgebreide dekking, uitkomst.

Kostbaarheden
Bij een kostbaar sieraad, schilderij of instrument hoort vaak een persoonlijk verhaal. Over hoe u het hebt verkregen en van wie. Maar u kunt ook kostbare zaken bezitten die bijdragen aan uw comfort. Te denken valt aan verzamelingen, een dure treinbaan, een grote hoeveelheid gouden- of zilveren sieraden, enzovoort. Wat voor kostbaarheden u ook heeft, het zou een drama zijn wanneer u dergelijke bezittingen door diefstal, brand of een andere oorzaak plotseling zou moeten missen. Het wordt nog veel erger wanneer u voor dit verlies niet financieel gecompenseerd zou worden uit een verzekeringsuitkering. Een goede kostbaarhedenverzekering is daarom beslist geen overbodige luxe.

Hieronder kunt u de premies voor een inboedel-, opstal- en/of kostbaarhedenverzekering berekenen en kunt u, indien u dat wenst, deze verzekeringen direct afsluiten: